Кулінарія

Просто бомба – салат з помідорів без оцту в зиму, який готується 15 хвилин

Так, таке можливо і ми так робимо ось вже мабуть років 10 точно. Салат і без оцту? ? ?

А ви знаєте чому “вибухають” ваші баночки?

Є кілька причин. Давайте розберемося

  • 1. Не стерилізували баночки і кришки
  • 2. Недостатньо теплової обробки
  • 3. Погано закрутили кришку

Баночки з кришками

Мій рецепт простий до очманіння. Дивіться самі. Найголовніше, що в ньому немає оцту зовсім і баночки відмінно зберігаються. Такий салатик виходить часточками і готувати його всього 15 хвилин. Заінтригувала?

Для самого початку хочу поділиться своїм досвідом стерилізації банок. Коли їх багато треба, то стерилізувати з однієї дуже довго.

Є відмінний спосіб – мою баночки, перевертаю їх вниз шийку, щоб стекла вода. Включаю духовку (у мене електрична) на найменшу температуру. Потім ставлю на решітку баночки шийкою вгору. Хвилин на 5, потім додають температуру до 100 градусів і прогріву баночки ще 10 хв. А в цей час стерилизую на плиті залізні кришки.

Ось сам рецепт

  • 3 кг помідор середніх
  • 7 шт великих цибулин
  • 4 шт. болгарського перцю
  • 1,5 ст ложки солі
  • 0,5 склянки цукру
  • ОЦТУ НЕ ТРЕБА!

Приготування

Помідори порізати великими шматочками, цибулю – півкільцями, болгарський перець – соломкою.

Додати сіль, цукор.

Ріпчаста перець лукБолгарский

Не перемішуючи поставити на плиту на вогонь. Внизу помідори і вони дадуть сік. Довести до кипіння, перемішати і варити 15 хв.

Потім дістати баночки з духовки, і в гарячі банки розкласти салат. Закатати кришками. Перевернути догори дном

УКУТАТЬДО ПОВНОГО ОХОЛОДЖЕННЯ

  • У вас повинно вийти 3,5 літра салату. А це 7 банок по 0,5 літра або 5 баночок по 0,7
  • Салат смачний і відмінно поєднується з будь-яким гарніром.

Моя мама такий салат використовує взимку скрізь – коли тушкує капусту взимку, в щі додає, гуляш.